Gjenbrukt eik

Antikk trevirke har en fascinerende og fengslende skjønnhet. Dette er trevirke som har modnet naturlig over tid, mørknet og fått en særegen dybde. Det er trevirke som ikke kan replikeres, fordi år, værforhold og naturens egen prosess ikke følger noen mal. Dette treverket fortjener en ny begynnelse.

amundesen gulv - gjenbruk

Det unike uttrykket til eldre trevirke

Historien om gjenbrukt antikk eik begynner over 250 år siden, da treet først begynte å vokse. Etter hvert som treet ble felt, ble det brukt til å lage strukturelle bjelker for en stall, en låve eller et hjem. Mer enn et århundre senere, da bygningen gradvis ble glemt, var bjelkens levetid langt fra over.

Når denne antikke eikebjelken transformeres til gulvbord, er det avgjørende å utføre arbeidet for hånd for å bevare autentisiteten og karakteren til det gamle treverket. Vi forbereder trevirke for sitt nye liv i ditt prosjekt ved å skrape overflatene på hvert enkelt bord for hånd, høvle kantene forsiktig og utføre eventuelle reparasjoner med stor omhu.

Ved å blande gulvbord av ulike bredder, gir vårt gjenbrukte gulv en naturlig gjenspeiling av naturens rytme. Akkurat som trærne de ble laget av, skal vår gjenbrukte antikke eik vises i en tilfeldig blanding av flere bordbredder.